RC-30 looppedal

RC-30 loop-pedal är nu närmast legendarisk och är en storsäljare bland loop-pedaler. Nu kostar den mer än tusenlapp mindre än vad den gjort innan, runt 2000 kronor, och är en ännu bättre investering. Ja, det kan verkligen ses som en investering, för många använder pedalen vid sina gig nuförtiden och gör att de kan ta gig själva, eller ställa sig på gatan och spela, utan att behöva andra musiker och endast använda ett soloinstrument för att göra en hel show. Dessutom är det en rolig leksak som gör det roligare att spela.

Loop-pedalen RC-30 har två kanaler. Genom att trycka på en liten knapp, eller genom att hålla in den vänstra pedalen eller genom att använda en separat pedal, kan du byta mellan dessa två kanaler. Vissa av reglagen är väldigt små och det är svårt att komma åt dem med tår väldigt snabbt. Det går ibland att lösa med en extra pedal, som för kanalbytet.

Ljudet är mycket bra och det är som att ljudet blir bättre av att gå genom pedalen (från syntar, mikrofoner eller inkopplad dator etcetera). Pedalen är tålig och laggar inte utan svarar snabbt på alla kommandon.

Tidslängden känns som att den kan vara hur lång som helst på varje kanal, så pedalen lämpar sig väl också för att spela in bakgrunder att spela till. Eftersom spåren är lätta att sätta igång, och du kan ha två kanaler med olika komp som kan spelas var och en för sig eller tillsammans, är den perfekt även för att spara bakgrunder som du kan använda.

Pedalen har 5 effekter, och även om de är helt okej, som att plötsligt sänka hastigheten till jättelångsamt, känns det nästan lite onödigt att ha den delen på pedalen när det är så få effekter. Det finns 9 olika trumkomp, men det kunde gärna ha varit fler. En funktion att höra kompet i hörlur, men som inte återspelas, hade varit guld för att hålla tempot utan att det hörs – och fler taktarter.

Men i stort sett är det en mycket robust och pålitlig medmusikant som är värd vartenda öre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *