Redigering av film

Redigering av film är ett hantverk som kräver både kunskap, erfarenhet och tid. Men möjligheterna idag är väldigt goda att göra högkvalitativa videor, även om du inte har professionell utrustning. Dagens mobilkameror har en upplösning som de första professionella digitalvideokamerorna inte kom i närheten av, och med modern programvara är möjligheterna oändliga att få till ett bra resultat, även från videor med halvtaskig kvalitet. Men det gäller att kunna hantera programvaran och funktionerna, och ha ett öga för vilka alternativ som finns och kan passa i sammanhanget. Ett vanligt nybörjarfel är att använda funktioner som kan verka coola, men som för åskådaren mest blir pinsamma då de inte används på ett naturligt sätt.

När det gäller redigering av film kan jag erbjuda klippning baserad på många års erfarenhet inom radio och tv. Jag behärskar den senaste programvaran och arbetar snabbt och effektivt och enligt kundens önskemål. Kanske vill du göra en informationsvideo för din produkt eller ditt företag? Jag kan hjälpa dig eller din produkt att framstå som professionell och seriös och att göra informationen tydlig och lätt att ta in. Videon kan innehålla såväl filmklipp som grafiska element som power points, bilder och animationer. Genom att ha arbetat med grafisk formgivning under många år, såväl inom radio, tv som på internet kan jag garantera att dessa element utstrålar tydlighet och professionalitet.

Programvaran jag främst använder för videoredigering är Adobe Premiere Pro. Detta videoredigeringsprogram har de flesta funktioner du kan tänka dig att behöva och är mycket flexibelt. Du kan arbeta i flera olika arbetsmiljöer beroende på vilken uppgift som du håller på med, och kan lätt byta mellan dessa miljöer. Arbetar du med att lägga på effekter på ett visst klipp är det praktiskt att ha en viss uppsättning fönster och funktioner lätt tillgängliga, redigerar du ljudnivåer kan en annan uppsättning vara lämplig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *