Webdesign och grafisk formgivning

En hemsida idag bör uppfylla ett flertal kriterier. Den ska vara anpassad till många olika sorters webbläsare, både för dator och för mobila enheter.

Fortfarande ska man ha i åtanke att inte göra hemsidan för stor. De flesta apparater och uppkopplingar klarar i och för sig att ladda stora hemsidor snabbt, men det är fortfarande en kostnadsfråga för vissa enheter. Om du navigerar med mobil betalar du ofta för data, och om du betalar för varje megabyte, eller har ett väldig liten månatlig kvot är det bra om hemsidan går snabbt att ladda. Det är heller inte säkert att uppkopplingen är snabb i alla lägen.

Designen är viktig av två anledningar: 1) den ska vara tilltalande att besöka och 2) den ska vara funktionell.

Att den ska vara tilltalande att se på och besöka är viktigt när du ska till exempel marknadsföra ditt företag eller din produkt. Hemsidan speglar produkten i kundens ögon och om du har en sida som ser snygg och professionell ut tror kunderna, förhoppningsvis med rätta, att din produkt eller ditt företag är pålitligt.

Med funktionell menas att det är lätt att hitta på sidan, att sidan fungerar som den ska med allt ifrån korrekta länkar till fungerande betalningslösningar eller chattar, och att information som kan förväntas vara intressant på hemsidan finns där. Det är viktigt också att det finns kontaktuppgifter för att hitta till dig eller ditt företag och att dessa är presenterade på ett tydligt och säkert sätt, så att du inte får skräppostmeddelanden eller oönskade telefonförsäljare på halsen.

Från detta företag erbjuds webbsidor som tar hänsyn till alla dessa aspekter för att göra en hemsida som är lätt att navigera på, som går snabbt att ladda, som har en tilltalande design och som är anpassad för alla de vanligaste enheterna och webbläsarna på marknaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *